Høyring - rett til opphald i sjukeheim eller tilsvarande bustad

Ørskog sjukeheim - Klikk for stort bilete

Lokal forskrift - rett til opphald i sjukeheim eller tilsvarande bustad - høyringsforslag.

Ørskog kommunestyre vedtok 6.april 2017 å sende forslag til lokal forskrift ut til offentleg høyring i samsvar med forvaltningslova §37. Forskriftsforslaget er vedlagt høyringsbrevet.

Høyring - Forskrift om tildeling av langtidsopphald i sjukeheim eller tilsvarande bustad særskilt tilrettelagt for heildøgns tenester m.m. (PDF, 133 kB)

Vedlegg til høyringsbrev - Høyringsinstansar - Høyring til forskrift rett til opphald i sjukeheim eller tilsvarande bustad (PDF, 38 kB)

Høyringsdokument til offentleg ettersyn 7.4.2017 (PDF, 68 kB)

Bakgrunn

Den 13. juni 2016 vedtok Stortinget lovendringar i pasient- og brukerrettighetslova og helse- og omsorgstjenestelova om rett til opphold i sjukeheim eller tilsvarande bustad særskilt tilrettelagt for heildøgns teneste – kriterier og ventelister.

Regjeringa vil på sikt innføre nasjonale kriterier for tildeling av langtidsopphold. Inntil nasjonale kriterier er på plass, har Stortinget vedtatt at kvar kommune sjølv skal lage forskrift med kriterier for tildeling av langtidsopphold i sjukeheim eller tilsvarande bustad.

Nasjonale kriterier vil først bli innført når erfaringane fra dei kommunale kriteria og evalueringa av bruk av nasjonale kriterier i forsøksordninga med statlig finansiering av omsorgstenesta, ligg føre.

Høyringsuttalar

Høyringsuttalar skal merkast med: "Høyring - Forskrift om tildeling av langtidsopphald i sjukeheim eller tilsvarande bustad særskilt tilrettelagt for heildøgns tenester m.m." og sendast til:

Ørskog kommune
Øyravegen 11
6240 Ørskog

eller på e-post til: post@orskog.kommune.no

Høyringsfrist er 19. mai 2017.

Publisert av Ingrid Marie Rekdal Hjelle. Sist endra 19.04.2017