Ny reiselivssjef i Destinasjon Ålesund & Sunnmøre

Tom Anker Skrede - Klikk for stort bilete

Tom Anker Skrede (41) er tilsett som ny reiselivssjef i Destinasjon Ålesund & Sunnmøre, etter Geir S. Vik som fråtrer stillinga 30. juni for å begynne som ny administrerande direktør i Aalesunds Fotballklubb.

Destinasjon Ålesund & Sunnmøre er eit fellesorgan for markedsføring av Ålesund og Sunnmøre som reisemål i Norge og i utenlandet. Dei har ca. 180 medlemsbedrifter knytt til seg, samarbeidsavtaler med 17 kommuner, og driv turistinformasjonen i Ålesund.

Kommunene som er del av dette samarbeidet er Ålesund, Giske, Haram, Hareid, Herøy, Norddal, Sande, Sandøy, Skodje, Stordal, Stranda, Sula, Sykkylven, Ulstein, Vanylven, Ørskog, og Ørsta.

Den nye reiselivssjefen

Skrede kjem frå stillinga som Marknadssjef i destinasjonsselskapet, ei stilling han har hatt sidan januar 2013. Tom Anker Skrede er utdanna Diplommarknadsførar med spesialisering innan Marknadsføring, Internasjonalisering og Leiing frå Norges Markedshøyskole (NMH). Skrede kjenner destinasjonsselskapet godt, og har god kjennskap til reiselivsnæringa både lokalt og dei ulike samarbeidspartnarane i inn- og utland. Tom har gjennom fire år i selskapet gjort ein god jobb, og det ligg godt til rette for å kunne vidareføre selskapet og reiselivet i ei god retning framover under Skrede si leiing.

Mange søkarar

Det var mange gode søkarar til stillinga, og styret har leia ein prosess fram til tilsettinga. I Tom Anker Skrede får vi ein dyktig leiar som kjenner reiselivet godt, og vi er svært tilfreds med tilsettinga av ny reiselivssjef, seier Bjarne Rekkedal, styreleiar i Destinasjon Ålesund & Sunnmøre.

Fokuset framover

Tom Anker Skrede uttalar at fokuset framover blir å halde fram utviklinga og posisjonen av selskapet si merkevare, men viktigast av alt regionen si merkevare som ”The Adventure Capital of the Fjords”. Dette får vi best til gjennom samarbeid og lik forståing mellom alle partar og involverte i reiselivet på Sunnmøre. Vi har ein heilt unik og spektakulær region for turisme, men produkt og destinasjonar må framleis utviklast med felles mål, strategiar og forståing om vi også i framtida skal vere blant dei beste reisemåla i verden, seier den nye reiselivssjefen.

Publisert av Ingrid Marie Rekdal Hjelle. Sist endra 18.05.2017