Rådmann

Synnøve Vasstrand Synnes - Klikk for stort bileteSynnøve Vasstrand Synnes Rådmannen sine oppgåver og ansvar:

Rådmannen er kommunen sin øvste administrative leiar og ho står ansvarleg overfor kommunestyret.

Etter kommuneloven § 23 skal rådmannen:

- sjå til at saker som vert lagd fram for folkevalde organ er forsvarleg utgreidde

- sjå til for at vedtak vert iverksett

• - sørge for at administrasjonen vert driven i tråd med lover, forskrifter og overordna instruksar og at det vert ført kontroll med dette

Rådmannen har møte- og talerett, personleg eller ved ein av sine underordna, i alle folkevalde organ bortsett frå kontrollutvalet. Normalt møter rådmannen sjølv i kommunestyret, formannskapet, administrasjonsutvalet og arbeidsmiljøutvalet, medan kommunalsjefane eller andre møter på vegne av rådmannen i det faste planutvalet, tenesteutvalet og andre utval/komitear.

Organisering:

Rådmannen organiserer sin administrasjon med følgjande koordinerande funksjonar og stab-/støttefunksjonar:

• Kommunalsjef for helse og omsorg
  • Kommunalsjef for oppvekst
  • Stabsfunksjonar innafor personal- og økonomiområdet
  • Stabsfunksjonar for plansaker
  • Stabsfunksjonar for fellestenester, herunder mellom anna sørviskontor, post/arkiv, politisk sekretariat, beredskapssekretariat og IKT

Ass. rådmann Janette Osland Steinvik er rådmannen sin faste stedfortreder.

Kven er rådmannen?

Rådmannen, Synnøve Vasstrand Synnes, er fødd på Larsnes i 1970, og oppvaksen der. Ho er utdanna jurist frå Univeristetet i Bergen i 1995, og har vidareutdanning i samfunnsplanlegging frå Høgskulen i Volda. Ho har hatt stilling som ass. rådmann i Skodje kommune, samt rådmann i Sande kommune frå 2010-2011. Rådmannen er gift, har 3 born og er busett på Sjøholt.

Verv eller andre funksjonar:

Rådmannen har ingen verv eller funksjonar i selskap eller interesseorganisasjonar.

Sist endra 15.08.2016

bilde av Synnøve Vasstrand Synnes