Totalforbodet er no oppheva

Bålkos - Klikk for stort bilete

 

 

Grunna mykje regn dei siste dagane, opphevar Ørskog brannvesen v/brannsjefen forbodet om åpen ild frå og med torsdag 2. mai kl. 08.00.

Men merk! Frå 15. april til 15. september, er det eit generelt bålforbod i utmark - det er sjølvsagt ikkje oppheva.

Båltenning er en del av allemannsretten i Norge. Det betyr imidlertid ikke at det alltid er lov å brenne bål, eller at bål kan tennes under alle forhold. Det kan derfor være lurt å sette seg inn i reglene om bålbrenning, og å lære seg hvordan man kan brenne bål på en trygg måte. Deler av året er det forbudt å brenne, forbudet står i forskrift 17. desember 2015 nr. 1710 om brannforebygging, som ble satt i kraft 1. januar 2016. Forskriften åpner for at vi kan nyte bålets gleder også når det er bart på bakken, i § 3 står "Det er likevel tillatt å gjøre opp ild der det åpenbart ikke kan medføre brann". Unntaket gjelder for eksempel etablerte bålplasser og andre steder som er helt trygge. Er du i tvil er det bedre å stå over bålbrenningen.

I følge brannlovgivningen er det generelt i Norge forbud mot bålbrenning i skog og mark i tiden 15. april til 15. september. 

Alle innbyggere har en generell plikt til å vise aktsomhet for å unngå brann i følge forskrift om brannforebygging - den enkeltes plikt til å forebygge og begrense skadevirkningnene ved brann, eksplosjon og annen ulykke

For oppdatert informasjon om skogbrannfare i ditt distrikt, sjekk Meteorologisk Institutts skogbrannfareindeks

 

 

Publisert av Ingrid Marie Rekdal Hjelle. Sist endra 14.05.2019
Fann du det du leitte etter?
 
  • TelefonBilde 70 16 59 00
  • PostboksBilde Øyravegen 11, 6240 Ørskog
  • Besøksadr: Rådhuset
  • Komm.nr 1523
  • Org.nr 864978932
Login for redigering