Byggesak

Hus 1 - Klikk for stort bilete  

Her får du informasjon om byggesøknader og søknadsplikt. 

Det er teknisk avdeling som tek seg av handsaming av byggjesaker. Dersom du ikkje finn den informasjon du treng her på heimesida kan du hevende deg til avdelinga. 


Plan- og bygningslova (PBL) gjev reglar for kva type tiltak det er søknadsplikt for og kor omfattande søknaden må vere. Nokre mindre arbeid er fritekne frå søknadsplikta.
Føremålet med søknadsplikta er at kommunen skal kunne vurdere tiltaket i forkant, slik at arbeid ikkje vert starta opp i strid med reglar i gjeldande lovverk.


Om du ønskjer å setje i gang med eit arbeid kan du be om eit møte/ førehandskonferanse hos oss, så skal vi gje deg rettleiing.
 

På  sida eigedomsinformasjon kan du søkje opp din eigedom og m.a. få informasjon om reguleringsplan og gjeldande reguleringsstatus.

 

Ørskog kommune vil gjere det mogleg å levere alle byggjesøknader elektronisk.

Dersom du skal søke om løyve til tiltak på eigen eigedom, så kan du verte godkjent som søkar. (For søknader som gjeld andre eigedomar må ein ha godkjenning som ansvarleg søkar)

Dette vil skje ved at du logger deg på ved hjelp av linken for byggsøk. Du kjem her til ei side der du kan logge deg inn på byggsøk bygning, ved hjelp av brukarnamn og passord. Har du ikkje dette kan du registrere deg, og få passord send via e-post.

Byggsøk bygning er eit verkty til bruk for utfylling av av elektroniske byggjesøknader. Informasjonen som fyllast ut, er det same som ein vil kjenne at frå dei tradisjonelle søknadsskjemaene. Skilnaden ligg i at ein får god hjelp med val av skjema, og rettleiing med å fylle ut skjema. Vil ein avslutte arbeida med søknaden, er det berre å lagre det arbeidet som er gjort, og ta igjen dette ved neste høve.

Når ein er ferdig med søknaden kan ein velje å skrive ut denne, lagre den på eigen data, eller sende den elektronisk til kommunen.

 

 

 

  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
{{sprakVariabler[s.stegnavn] }}
Krever innlogging: {{skjemainfo.SkjemaNavn}}
  • {{sprakVariabler[innlogging.InnloggingsTekst]}}

{{sprakVariabler["LoggInnEpost"]}}
*Feil brukernavn eller passord. Vennligst prøv igjen.
*Brukernavn kan ikke være tom
*Passord kan ikke være tom

{{sprakVariabler["GlemtPassordTekst"]}}

*Epostadressen er ikke registrert
vennligst vent...

Du vil straks motta en e-post med kode. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

{{sprakVariabler["NullstillPassordTekst"]}}

Du vil snart motta en e-post med informasjon om aktivering av brukerkontoen din. Trykk på lenken i e-posten for å gå videre i prosessen

Kontoen din er nå aktivert, trykk på knappen under for å gå videre.

Aktiveringslenken du har trykket på er ikke lengre gyldig

  • {{sprak.SprakNavn}} {{sprak.SprakNavn}}
Fann du det du leitte etter?

Kontakt

bilde av Martin Iversen
Ingeniør
Tlf: 70 16 59 23
Mobil:
E-post  

 

 
  • TelefonBilde 70 16 59 00
  • PostboksBilde Øyravegen 11, 6240 Ørskog
  • Besøksadr: Rådhuset
  • Komm.nr 1523
  • Org.nr 864978932
Login for redigering